21 Mart 2012 Çarşamba

Zeytinli Milföy Böreği



10 Tane Kare Milföy Hamuru
Yeterli Miktarda Çekirdekleri Çıkartılmış Zeytin

    Milföyden börek yapma işinde ilk denemelerimde başarısız olmuştum. İçi hamur kalıyordu. Sonra deneye deneye tel tel olan milföy böreklerim oldu ... Ben bu sefer zeytinli yaptım .Siz evdeki malzemelerinize göre sucuklu sosisli peynirli de yapabilirsiniz. Nacizane yapım aşamalarının resimlerinide çektim.


Kare milföy hamurunu unlu tezgahta açarak inceltiniz.Daha sonra incelttiğiniz parçayı dörde katlayarak tekrar kare şeklini veriniz



Kare şekline tekrar getirilen hamuru bir kez daha açınız ve içine malzemesini koyup ister boru şeklinde ister bukme gül şeklinde sarıp üzerine yumurta sarısı sürerek fırına veriniz .  

            
                                                                                  

5 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

milföy en zor anlarda hep kurtarıcı olmuştur,ellerine sağlık...

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Teşekkürler ...

Unknown dedi ki...

yaşasın milföy hamuru.bu hamuru icat ednenden Allah razı olsun.pratik ve leziz.ellerine saglık.

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Bencede :) Afiyet olsun ...

VuslaT dedi ki...

Salişcim benimde içi hamurumsu oluyordu önerini hemen kaydedeceğim. Ellerine sağlık marifetli hanımefendi.Sevgilerimle...