4 Eylül 2012 Salı

Taze Fasülyeli Bulgur Pilavı

Lipton 'un verdiği eğlenceli bardağımıza bulgurlarımızı dolduruyoruz . Bu bizim aynı zamandada ölçümüz oluyor ...
Malzemeler :

1 Büyük Soğan
3 Diş Sarımsak
1/2 kg Taze Fasülye
1 Bardak Bulgur
1 Büyük Domates Rendesi
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Tereyağ Bir Miktar Sıvıyağ
Tuz - Karabiber

Ben bulgur pilavında 1 e 1,5 ölçüsünü kullanıyorum. Bulgur pilavını biraz daha sulu seviyorum eğer tane tane olsun istiyorsanız 1 e 1 ölçüsünde yapabilirsiniz. Kullandığınız bulgurda sürekli aynı markayı tercih etmenizde önemli bir etken Bulgurdan bulgura çekeceği su miktarı değişebiliyor . Senin tercihin ne derseniz ben genelde DURU marka bulgur kullanıyorum. Gelelim yapılışına soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp yağda hafif pembeleştiriyoruz küçük küçük doğradığımız taze fasülyeleride ekliyor fasülyelerin rengi değişene kadar kavuruyoruz . Daha sonra salçasını (siz birazını biber salçası olarakta kullanabilirsiniz ben bebişlerimden dolayı kullanmıyorum) rendelenmiş domatesini baharatlarını ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra bulgurunu ekleyip karıştırıp son olarakta suyunu ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz . Afiyet olsun ...


4 yorum:

LaMa dedi ki...

en sevdigim tatlardandir fasulyeli pirinc pilavi, bu da cok lezizdir muhakkak,
yiyenlere sifa olsun:)

Saliş Butik Pasta dedi ki...

afiyet olsun canım bende şimdi sendeydim :)

VuslaT dedi ki...

TAZE SOPANLI DOMATESLİ BİBERLİ PATATESLİ BİLİYORDUMDA BU İLK SALİŞİM. ELLERİNE SAĞLIK. SEN YAPARSIN LEZZETLİ OLMAZ MI?..

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Afiyet olsun tavsiye ederim....