2 Haziran 2012 Cumartesi

Çilekli Pasta


  Geçen hafta misafirim gelecekti evde de hazır çileğim vardı ne yapsam etsem derken ortaya bu çilekli pasta çıkıverdi. Evde bu işe en çok sevinen küçük oğlum Taha oldu. Çünkü kendisi tam bir çilek canavarı... Çok hafif bir pasta oldu ... Gelelim tarifine ..


4 Yumurta 
4 Kahve Fincanı Toz Şeker
3 Kahve Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu 
1 Paket Vanilya 

Kreması İçin;

600 ml Süt
1 Çay Bardağı Un
1 Çay Bardağı Şeker
2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
80 gr Beyaz Çikolata 
Vanilya 
Hazır Krema 

Pandispanyayı ıslatmak için Çilek Suyu

    Pandispanyayı hazırlarken yumurta aklarını bir çimdik tuz  ve şekerin yarısıyla kendinin 2-3 katı olana kadar çırpın diğer tarafta sarılarınıda kalan şekerle ve kaynar suyla şeker içinde eriyene kadar çırpın. Daha sonra yağını ekleyin az daha çırpın ve toz malzemeleri eleyerek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın son olarak yumurta aklarını söndürmeden iki karışımı birbiriyle karıştırın. Altına yağlı kağıt serilmiş 24 cm lik kalıbınıza yerleştirin .
     
    Kremasını hazırlarken süt un şeker nişasta ve vanilyadan muhallebi yapın . Muhallebinin sıcağıyla beyaz çikolatayı içinde eritin ayrı bir kapta kremayı iyice çırpın hazır olan kremayı sogumuş muhallebiyle karıştırın .

    3 e böldügünüz pandispanyanızı çilek suyuyla ıslatın arasına kremadan sürün dogranmış çilekleride ekleyin ve süsleyerek servis edin .
    
     Afiyet olsun ...
    



6 yorum:

Bak Bu Harika dedi ki...

harika görünüyor. Bende bloğuma beklerim.

Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com

VuslaT dedi ki...

Salişim çok oldu görüşmeyeli aslında gezxiyorum okuyorum ama yorum bırakamadan çıkıyorum çünkü tüm dostlarıma yetişemiyorum sonrada çoooook özlüyorum.

PASTAYA GELİNCE : SEN KÖTÜ YAPMAZSINKİ. NEFİS. BAŞKA NE DENİR BU PASTAYA. ELLERİNE SAĞLIK KUZUCUM. SEVGİLERİMİ BIRAKTIM SANA..

Unknown dedi ki...

Merhaba...ziyaretiniz için teşekkür ederim.Makine ile ilgili sorularınızı yorumunuzun altında cevaplamıştım.Keçeyle ilgili çok önceden çalıştığım bir çalışma işinize yarar belki diye düşünüp geldim :) Kalıbını kendim çıkararak çalıştığım bir keçe sepet modeli var.belki işinize yarayabilir.Linklini bırakıyorum.
http://gonuldenele.blogspot.com/search/label/ke%C3%A7e%20sepet

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Follov me hosgeldin vuslatım yorumun icin tesekkurler hatıraların ayak izinin devamını merakla bekliyorum gönülden ele blogunu keşfettiğim icin mutluyum yardımların icin tesekkurler

anne eli gibi dedi ki...

oğluşla bende tam bir çilek canavarıyız:)
ellerine sağlık pasta harika görünüyor..

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Tesekkurler anne eli gibi