11 Mart 2012 Pazar

Ayva Tatlısı

4 Ayva
Her Ortadan Kesilmiş Ayva Yarısı İçin 1 Tepeleme Çorba Kaşığı Şeker
2 Küçük Çay Bardağı Su
Yarım Limon

     Öncelikle ayvaları soyup ortadan ikiye bölüyoruz. Soyduğumuz her ayvayı kesilmiş yarım limonla limonluyoruz ki kararmasın. Tüm ayvalara aynı işlemi tekrarlıyoruz. Kabuklarını düdüklü tencerenin dibine diziyoruz ki ayvaların dibi tutmasın. Ayvaları üzerine yerleştirdikten sonra herbir ayvanın çukuruna içinden çıkan çekirdekleri paylaştırıyoruz. Suyunu ekliyoruz ve her ayvanın üzerine 1 tepeleme çorca kaşığı şekerini döküyoruz. Düdüklü tencerede (benimki tefal clipso) kırmızı düğme yukarı çıktıktan sonra 20 dk pişiriyoruz. Üzerine kaymak veya kremşantiyle servise hazır . Afiyet olsun ...

      Ben ayvayı çok severim üstelik yerken limonlayarak yerim o mayhoş tadı çok hoşuma gider ama ayvanın iyisi çıkmayınca da ya komposto yaparım ya ayva tatlısı herkes yemek seçer ben meyva seçerim . Elmanın sert ve sulusu olmalı kütür kütür , erik can eriği olmalı çekirdeğine yılışıp kalmamalı , şeftali sert ve tatlı olmalı , ayvada bol sulu ama sert olmalı ...vb

5 yorum:

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

ayva tatlısı enfes görünüyor canım bende sen gibi elmanın kütür kütürünü eriğin can olanını :) ve tabiki ekşi ayvanında sulu olanını severim :)

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

çok severim ayva tatlısını .ellerine sağlık canım :)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Mevsimi bitmeden yapmalı.
Sevgiler...

Saliş Mutfakta dedi ki...

Teşekkürler herkeze ...

İÇİMDEN GELDİGİ GİBİ~~~ dedi ki...

Off ben buna hiç dayananam.Nerde olsa yerim.