7 Mart 2012 Çarşamba

Havuçlu Kek


22cm lik kalıba göre;

3 yumurta
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
2 Su Bardağı Şeker
6-7 Tane Rendelenmiş Havuç
2 Avuç Kadar İri Çekilmiş Ceviz
2.5 Bardak Un
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi(Dr oetker in limon aromalı vanilya esansı kullandım)
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

    Oda ısısındaki yumurtaları şekerle tamamen eriyip mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin daha sonra elenmiş toz malzemeleri ekleyip tahta spatula ile karıştırın en son rendelenmiş havuçlarla cevizi ekleyin harmanlayın tabanına yağlı kağıt serilmiş kalıba boşaltın

    Çocuklar başımda sabırsızlanınca fotoğrafı onların paylarını kesip verdikten sonra çekebildim .Artık idare edin :)

2 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık havuçlu kek nefis olur
sevgiler

Saliş Mutfakta dedi ki...

Teşekkürler ...