5 Mart 2012 Pazartesi

Mozaik Pasta

   Tarif 4-5 Kişilik

1 Paket Petit Beure
1 Çay Bardağı Süt
1/2 Çay Bardağı Şeker
2 Çorba Kaşığı Kakao
1Avuç İri Dövülmüş Ceviz veya Fındık
25 gr Eritilmiş Margarin veya Tereyağ
Vanilya

      Bisküvi hariç tüm malzemeleri karıştır ve iyice özleşmesini sağla ve karışan sıvı malzemeyi ayrı bir yerde elinle ufaladığın bisküvilerin üzerine dök karıştır. Kakaolu harç tüm bisküvilere bulaştıktan sonra şeffaf folyonun üzerine dök piramit şeklini ver. Buzlukta en az 2.5 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.

     Not : Tarifi arttırarak yaptığımda ben şeffaf folyoyu kek kalıbımın içine seriyorum ve karışımı döküp sıkıştırdıktan sonra kalıbı ters çevirip buzluğa öyle koyup soğutuyorum.

3 yorum:

Tombul Tarifler dedi ki...

ya bir zamanların en sevdiğim pastasıdır mozaik pasta :) bak şimdi nostaljiye takıldım sayenizde... elleriniz dert görmesin. sevgiler...

balböcükleri dedi ki...

ellerine sağlık sevdiğim bir lezzet

Saliş Mutfakta dedi ki...

Teşekkürler benimde çocukluğumdan beri sevdiğim bir lezzet muhallebiyle yapanlarda var ama ben böylesini çok seviyorum :)